arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

A legjobb rulett stratégiák a megnövelt nyerési esélyért

Közhely már, hogy rulett mennyire izgalmas és érdekes, de az igazság az, hogy tényleg ilyen. Egyike a legrégebb óta játszott kaszinójátékoknak, és egyike azoknak a játékoknak, amelyeket kalandorok, stratégiák és szimplán szórakozásra vágyó játékosok egyaránt élveznek. Mi az oka a rulett népszerűségének? Elsősorban talán a rengeteg tét elhelyezési, fogadási opciót lehetne kiemelni, hiszen szinte minden mező más esélyt tartogat. Van, ahol van egy 1:36-hoz esélyünk a nyerésre, és van, ahol akár 49% az esély arra, hogy a páros-páratlanra vagy a fekete-pirosra tett téttel nyerhetünk.

Az online kaszinókban már nem csak gép rulettet, de akár élő krupiéval is játszható rulettjátékot kapunk, tehát nagyon sok opció áll rendelkezésünkre, főleg ha figyelembe vesszük, hogy van amerikai, európai és francia változata is a játéknak, eltérő szabályokkal és lehetőségekkel. Amivel most foglalkozunk az nem más, mint azoknak a stratégiáknak az áttekintése, amelyekkel növelhetjük a nyerési esélyeinket!

Az oldal tartalma

A legjobb rulett stratégiák listája

Számunkra mindig fontos, hogy ne csak megírjunk dolgokat, hanem tényleg ki is próbáljuk őket, ezért a következő lista az alapján készült, hogy mi mit tapasztaltaltunk az egyes stratégiák kipróbálása során. Vannak progresszív és nem progresszív fogadási stratégiák a rulettre, ezeket két külön listára soroltuk be. A különbség annyi, hogy az elsőnél az előző pörgetés eredménye alapján helyezzük el a téteket, a másiknál nem. A listánk egyben rangsor is, a leghatékonyabbtól a kevésbé jól alkalmazhatóig vezet.

A legjobb rulett stratégiák listája

A progresszív stratégiák

Amikor progresszív rulett stratégiákról beszélünk, mindig azokra kell gondolni, amelyeknél a tétek elhelyezése mindig függ az előző körben elért eredménytől, ezáltal pedig egy folyamatosság alakul ki. Ezeket leginkább akkor lehet maximálisan kihasználni, ha állítunk fel saját limiteket (még mielőtt az asztali limitet elérnénk), illetve valamilyen módon, akár egy táblázatban vezetjük a pörgetések kimenetelét. Ezeket a stratégiákat leginkább maguknak a módszereknek a leírásával lehet szemléltetni.

A progresszív stratégiák

A Martingale-stratégia

A Martingale a gyakorlott játékosok számára nem igényel különösebb bemutatást, hiszen az egyik legismertebb és legtöbbet használt rulett stratégia a világon. Ennek oka, hogy a legtöbb ember számára ez jelenti a leghatékonyabb fogadási rendszert. Valamikor a 18. században, Franciaországban alakult, akkor még inkább kocka és fej vagy írás játék során használták.

Lényege, hogy a kaszinóasztal külső mezőire, tehát a nagyjából 50-50% esélyt nyújtó mezőkre teszünk fogadást, amit következetesen növelünk vagy csökkentünk. Ezek a mezők:

 • 1-18 – az első 18 szám, a 0 kivételével
 • 19-36 – a második 18 szám a keréken
 • Piros vagy fekete – arra fogadunk, hogy piros vagy fekete zsebben landol a rulettgolyó.
 • Páros vagy páratlan – arra fogadhatunk, hogy a labda végül páros vagy páratlan számzsebben áll meg.

A Martingale-stratégia alkalmazásának legideálisabb módja az, ha az asztali minimumot játsszuk meg (ami a külső mezők esetében általában 0,5-1$) a következő módon:

 • Ha nyerünk, akkor ugyanazt a minimum tétet tesszük meg.
 • Ha veszítünk, akkor pedig mindig duplázzuk az előző tétet. pl.: 1-2-4-8-16 és így tovább.

A nyeremény általában a duplája a tétnek, tehát 1$ esetén 2$ dollárt kapunk, egy a tétünk, egy pedig a nyereményünk. Veszélye ennek, hogy egy hosszabb negatív kimenetelű sorozatnál hamar elérhetjük maximális tét limitjét. A Martingale egyik trükkje az, hogy a nyereményt nem számítjuk bele a kezdőegyenlegbe, hanem „félretesszük”.

A Martingale stratégia lépésről lépésre:

Martingale
 1. Válaszd ki az asztalt, vagy online rulett-típust, amit játszani szeretnél (lehet élő is, bár ott magasabbak a tétek).
 2. Tedd meg a minimum tétet a kiszemelt külső fogadási mezőre, és várd meg a kör végét.
 3. Ha nyertél, akkor ismételd meg ugyanezt.
 4. Ha rosszul tippeltél, akkor dupláznod kell.
Előnyök
 • Garantált nyeremény mindaddig, amíg az asztali limitet nem éred el
 • Jó módja a veszteségek visszanyerésének rövid időn belül
 • Remek stratégia online kaszinókhoz
Hátránya
 • Az asztaloknál mindig van maximális tét limit
 • Az egyenleged hamarabb kimerülhet
 • Hosszabb játékmenetek során az esélyeid csökkenhetnek

Mivel a Martingale-stratégia az egyik legbiztonságosabb fogadási rendszer a ruletthez, ezért mindenképp érdemes kipróbálni. Az esélyek növelése érdekében olyan asztalt vagy online verziót kell keresni, ahol magasak az asztali limitek. Elsősorban a matematikai valószínűségen alapul mindaddig, amíg nem fogy el az egyenleged, vagy nem éred el az asztali limitet.

A fordított-Martingale

Nagyon egyszerűen követhető stratégia ez is, lényege, hogy győzelem esetén duplázod meg a téteket, nem pedig vesztés esetén. Ha tegyük fel 1 dollárban fogadtál a párosra és nyersz, akkor a következőre már 2 dollárt kell feltenned, és ha veszítesz, akkor vissza egy dollárra.

Ennek a stratégiának az alapja az, hogy szeriában jön a nyerés és a veszítés is, tehát ezáltal lehet a legtöbbet profitálni a nyerő szériákból, míg a veszteséges sorozatoknál pedig csökkenthető a veszteség a minimum tét összegére. Amit aztán vissza lehet nyerni a következő nyerő szériában, igaz, nem lehet előre megjósolni, hogy meddig tart a nyerő széria, hiszen az esélyek minden pörgetésnél ugyanolyan valószínűséggel indulnak.

fordított-Martingale

Mind a Martingale, mind pedig a fordított-Martingale egy agresszív stratégiának számít, ezért több alternatív, finomított verziójuk is létrejött, mind például a három-lépéses Martingale, amikor három nyerő kör után visszaállsz az alap tétre, ahelyett, hogy még egyet dupláznál.

A D’Alembert stratégia

A híres 18. századi francia rulett játékos, Rond d’Alembert által kifejlesztett stratégia a harmadik kipróbálásra érdemes fogadási rendszer a rulettet játszók számára. Alapvetően egy Martingale-szerű statégiáról van szó, amelynek kivitelezésében láthatók kisebb-nagyobb változások. Ebben az esetben a duplázás helyett egy kevésbé agresszív progressziót alkalmaz a rendszer: nyerő kör esetén egy egységgel csökkenti, elvesztett kör esetén egy egységgel növeli a téteket. Így néz ki lépésről lépésre:

d'Alembert
 1. Döntsd el, hogy mi lesz az alap egységed (általában 1 dollár vagy kevesebb).
 2. Keress egy olyan asztalt vagy online játékot, amelynél alacsony a minimum elhelyezhető tét.
 3. Tedd meg a téted (pl.: 5 dollár, tehát 5 egység).
 4. Ha nyersz, akkor csökkentsd a tétet egy egységgel.
 5. Ha veszítesz, akkor növeld a tétet egy egységgel.
Előnyök
 • Kisebb egyenleggel is játszható
 • Biztonságosabb a Martingale-nél
 • Könnyen megtanulható
Hátránya
 • Nem lehet vele nagyokat nyerni
 • Több időt vesz igénybe, mint a Martingale

A Labouchére-rendszer

A Labouchere-rendszer egy elsőre bonyolultnak tűnő, de hosszabb távon kifejezetten izgalmas és sikeres stratégia. Nevét az angol Henry Labouchere-ről kapta, aki politikus volt, és mellett megrögzött szerencsejátékos. Lényege, hogy előre kijelöljük, hogy mennyit szeretnénk nyerni, ezt lebontjuk egy számsorra, ami a választott összeget adja ki, és ez alapján fogadunk. Így néz ki lépésről lépésre a Labouchere-rendszer:

Labouchere
 1. Döntsd el, hogy mennyit akarsz nyerni (a példa kedvéért ez legyen 10 dollár)
 2. Bontsd le az összeget 4-5 elemből álló számsorra, pl.: 1-2-1-4-1-1
 3. A tét, amit teszel az legyen a számsor elején és végén álló számok összege, a példánkban ez 2$
 4. Ha nyersz, húzd ki ezeket a számokat (2-1-4-1) és folytasd a következő két szélső számmal.
 5. Ha veszítesz, akkor írd fel a két számot a számsor két végére.
 6. A cél az, hogy minden számot kihúzd úgy, hogy mindig a számsor két végén lévő szám összegét teszed fel tétnek.
Előnyök
 • A legtöbb játék során profitálhatsz, mivel a rendszerrel még akkor érhető el profit, ha kevesebbszer nyersz, mint vesztesz
 • Ad egy haladási irányt
 • Nagyon izgalmas a használata, kivitelezése
 • Nem csak a külső mezőkön használható
Hátránya
 • Hosszabb negatív sorozatnál nagyobbat lehet bukni mint profitálni

A Labouchere-rendszer egy olyan progresszív rulett-stratégia, amellyel minden játékos megpróbálkozhat. Mivel egy jól követhető folyamatról van szó, így kezdők és veteránok is alkalmazhatják. Hátulütője mindössze annyi lehet, hogy egy huzamosabb ideig kitartó negatív sorozat esetében hamar elveszíthető a kontroll. Kipróbálásra azonban mindenképpen érdemes.

A Fibonacci-rendszer

A Leonardo Pisano (azaz Fibonacci) által megalkotott végtelen számsor alkalmazásával is lehet a rulettben stratégiát alkotni, és segítségével profitálni. Ebben a számsorban minden szám az előző számok összege, a kezdete így néz ki: 0, 1, 2, 3, 5, 7, 13, 21. Ezt egyébként progresszív fogadási módszerként használják a rulettben, gyakran egész jó eredményekkel. Ha lépésenként nézzük, így lehet végrehajtani:

Fibonacci
 1. Fogadj valamelyik külső mezőre (even bets), a lehető legkisebb összeggel.
 2. Ha veszítesz, akkor tedd meg ugyanazt az összeget újra. – Legalább két kör kell a sorozat elindításához.
 3. Ha ismét veszítesz, akkor add össze az előző két összeget (pl.: 1+1=2) és tegyél fel annyit a kiválasztott mezőre.
 4. Ha harmadik esetben is vesztes kört zártál, akkor az előző két szám összegét tedd fel (pl.: 1+2=3)
 5. Ha nyersz, akkor lépj egyet vissza a számsorban, tehát ha a példát követjük, akkor újra 1 egységet.
Előnyök
 • Érdekes rendszer, amely nagy odafigyelést igényel
 • Arra jó, hogy rövid játékmenetekben kis profitra tegyél szert
 • Könnyen érthető (érdemes gyakorolni demó verziókon)
Hátránya
 • Hamar magasra emelkedhetnek a tétek, ha vesztes szériába kerülsz
 • Hosszú távon nem profitábilis

Ha úgy nézzük, a Fibonacci-számsor egy kifejezetten izgalmas és változatos fogadási rendszer, amit nem csak rulettben lehet alkalmazni. Könnyen követhető ugyan, de érdemes valamilyen módon, papíron, vagy egy párhuzamosan írt táblázatban vezetni, hogy hol tartunk, így elkerülhető az, hogy rosszkor lépünk vissza, vagy túl nagyot lépünk előre. Kezdők is könnyen alkalmazhatják, tartós játékra azonban nem ajánlott.

Nem progresszív fogadási módszerek

Ezeknek a stratégiáknak a lényege, hogy nincs progresszió a tétek összegében, tehát nem növelünk, és nem csökkentünk semmit. Akiknek nem szimpatikusak a kicsit kockázatosabb progresszív rulett stratégiák, ezeket érdemes kipróbálni. Megnéztünk kettőt ezek közül, ez a két stratégia a legelterjedtebb.

A James Bond rulett-stratégia

Az egyik regényben a legendás brit titkos ügynök, őfelsége 007-es Ügynöke rulettet játszik, egy olyan, az ügynökség által létrehozott stratégiával, amely szerintük maximalizálja a nyerés esélyeit – miközben a veszteségeket egyébként alig minimalizálja. Ez a stratégia a következőképpen néz ki:

 1. Fogadj 14$-ral a 19-36-os számokra (külső mező)
 2. Fogadj 5$-ral a 13-18-as számra (így hat számot lefedsz)
 3. Tegyél meg 1$ a nullára biztosításként.

Így összesen tehát 20$ a teljes feltett összeg. A lehetséges kimenetek:

 1. Ha a 19-36 közötti számzsebekben landol a golyó, akkor a profitod 8$
 2. Ha a 13-18 közötti számok valamelyike nyer, akkor 10$ a nyereséged
 3. Ha pedig a 0 a nyerő szám, $16 a profit, amit félretehetsz.
 4. Vesztes kör esetén pedig 20$ a teljes veszteség.

Igazság szerint ez a stratégia nem nyújt szinte semmilyen előnyt a házzal szemben, bár alkalmazása, kipróbálás elég jó szórakozás, és némi nyereség még származhat is belőle. Érdemes a kipróbálás előtt pár pörgetést megnézni.

A hibás rulettkerékre hagyatkozó módszer

Ezt a módszert online stratégiáknál nem tudod alkalmazni, mivel a lényege, az, hogy olyan rulettasztalt kell keresni, ahol a kerék már kopott, vagy látható valamilyen hiba rajta. Ez elég ritka, mert a kaszinók sem ma kezdtek működni, így a legtöbb helyen rendszeresen cserélik a rulettasztalok elemeit. Ez stratégia azon alapul, hogy egy kopott, sérült rulettkeréknél már jelenhetnek meg olyan szabálytalanságok, amelyek miatt gyakran ugyanazon az íven halad a golyó, és gyakran landol egymás melletti számokon. A rulett története során többen is nyereségesen alkalmazták már ezt a módszert, de az online kaszinóknál ez teljesen kivitelezhetetlen, a földi kaszinók esetében pedig nagyon nehéz.

Hogyan lehet még nyerni a ruletten?

Természetes, hogy az internet népe már számos érdekes tippet és trükköt állított már elő. Ezek egy része ténylegesen használható tipp, egy másik része pedig annyira légből kapott vagy rizikós, hogy az átlag játékosnak nem is érdemes vele foglalkozni. Van azonban öt tippünk, ami segíthet abban, hogy a ruletten való játékod eredményesebb legyen!

 1. Szimpla számok Sokan elfelejtik, hogy a rulettben a legtöbbet az egy számra tett tétek fizetnek. Mivel itt 1:36 a fizetési arány, így ha egy számra teszel 1 dollárt és nyer, 36 lesz a nyereség. Akár sorozatban megjátszhatod ugyanazt a számot, igazából, mindaddig amíg 35 pörgetésen belül vagy, valamennyi nyereséget termelsz, pl.: 1$-t teszel minden körben, és a 20 körben nyersz, így a nyereséged: 35-20=15$. Gyakran alkalmazzák a „csak 0” módszert is, amikor következetesen csak a nullára fogadnak. Azonban itt is igaz, hogy amíg 35 alatti kört játszol, némi nyereséged még mindig van.
 2. Ismerd meg alaposan a szabályokat Ez is olyan dolog, amit sokan nem vesznek figyelembe, pedig a rulett egy olyan összetett játék, ahol fontos ismerni a különböző fizetési arányokat és tételhelyezési lehetőségeket. A francia rulettnél például számos speciális mező is van (les orphellins, voisins du zero), illetve van a La Partage szabály, ami azt jelenti, hogy ha 0-n áll meg a golyó, akkor csak a tét felét veszíted el. Érdemes megtanulni a sor, oszlop, megosztott és hasonló részletszabályokat is.
 3. Alkalmazz stratégiákat, vagy fejlessz magad Talán a legjobb módszer a rulettjáték mesteri szinten űzésének az, ha gyakorlod az egyes stratégiát ingyenes játékmódban. Ezzel nem csak az adott asztalt (online játék esetében szoftvert) ismered meg jobban, hanem magad is felfedezz olyan apró törvényszerűségeket (bár a rulett továbbra is a véletlenen alapul), ami segíthet egy kis előnyhöz jutni.
 4. Maradj higgadt, és élvezd a játékot Ez talán a legfontosabb, valóban stratégiai jelentőségű szabály. Az elvesztett pénz kergetése csak frusztrációt okoz, pedig a rulett – hasonlóan a legtöbb kaszinójátékhoz – rekreációs céllal játszható. Egy fárasztó nap után pár pörgetés elég izgalmat ad, egy nyeremény pedig csak a hab a tortán. Nyugodtan játssz, és maradjon a játék az, ami: szórakozás.

Zárógondolatok

Tehát a rulett egy olyan játék, amit imádunk játszani, kezdő kaszinólátogatók és veteránok is rendszeresen megfordulnak az asztalok mellett. Sokan szeretnek stratégiákra alapozva játszani, ezek rövid távon hozhatnak némi nyereséget is, ugyanakkor tudni kell, hogy a ház előnye mindig nagyobb. Sőt, van, ahol kifejezetten is tiltják az ilyen típusú játékot. Ha szereted a rulettet, akkor próbáld ki online, hidd el, remek élményben lesz részed! Figyelj oda arra, hogy hogyan játszol, és mindig tarts szem előtt a felelős szerencsejátékot és az ésszerű fogadást!